How it started

Laten we ons eerst even voorstellen,

Wij zijn een groepje vrienden en vriendinnen met allemaal de zelfde passie voor Chopper en Custom motoren. Wij komen uit de omgeving van Enschede.

In  2009 zijn we voor de fun begonnen met een vrienden groepje van 2 vrouwen en 3 mannen  af en toe een toertocht te maken, in 2011 was ons vrienden groepje uitgegroeid tot 15 vrienden en vriendinnen wij hebben toen ons vrienden groepje de naam Chopper Custom Vrienden gegeven.

In 2021 gaan wij alweer ons 10e seizoen in en bestaat onze groep uit 74  C.C.V.ers.

Wij trekken er bij mooi weer elke zondag op uit en maken daarvoor de mooiste kronkel en slinger routes, ook gaan wij zeker 1 of 2 keer per jaar een weekendje erop uit.

Samen beleven op deze manier de mooiste motoravonturen.

Het gaat ons om de gezelligheid , plezier en heel veel LOL .

Toen in het begin van 2016 C.C.V.er Alex Hoekstra uit Borculo ziek werd besloten wij hem op een zondagmorgen een bezoekje te brengen, Alex wist van niets, wel hadden wij zijn moeder ingelicht.

Alex is eigenaar van geestelijke zorg boerderij De Hosthe uit Borculo.

Toen we aankwamen werden wij door alle bewoners met open armen en heel veel liefde ontvangen.

Tijdens de koffie vertelde Alex dat de drijfveer om deze zorgboerderij te beginnen zijn eigen zussen en broertje waren wij werden allemaal een beetje stil ook vertelde Alex dat zijn oudste zus meervoudig gehandicapt is en specialistische hulp nodig had en dat hij haar dat graag in familiare sfeer wilde bieden.

Helaas is zijn zus later dat jaar overleden.

Bijzonder is dat de andere cliënten die op deze boerderij wonen allemaal familie( neven nichten ooms en tantes ) zijn en hebben allemaal 24/7 zorg nodig.

Hier hebben wij met eigen ogen gezien wat deze zorgboerderij inhoud, deze mensen moeten zich redden met een minimaal inkomen , ze vermaken zich dan ook met de kleinste dingen, zo hebben zij wilde konijntjes ,egeltjes, uiltjes ze vinden alles mooi en prachtig ze maken de mooiste handenarbeid en stralen en lachen de hele dag, super mooi om dit te zien.

Nadat we alles hadden gezien hebben wij onze TT voortgezet moest ik constant aan Alex denken, dat hij er in zijn leven voor heeft gekozen om er op deze manier voor zijn familie te zijn dat verdiend heel veel respect, en kwam er in mij op dat wij iets moois voor deze geestelijke zorg boerderij moesten doen.

Na de volgende koffie stop zei ik wat zou het mooi zijn om samen met zoveel mogelijk enthousiaste motorrijders een toertocht organiseren voor Alex zijn geestelijke zorgboerderij , wij zorgen voor een goede ontvangst met een hapje en drankje en na de TT een heerlijk goed verzorgde bbq.

En zo kwamen wij op het idee om op zondag 14 mei 2017 voor de Geestelijke Zorgboerderij De Hosthe uit Borculo “Rijden voor Geluk”te organiseren.

Na een voorbereiding van ongeveer 7 maanden, waarin we druk zijn geweest met het zoeken naar een geschikte locatie , sponsoren, reclame posters /flyers op verschillende facebook sites ,kranten was het dan bijna zover, het enigste wat nog gebeuren moest was op zaterdag 13 mei onze prachtige locatie moest aangekleed worden.

Grote bbqs werden in de grote tuin geplaatst een podium werd er gebouwd ,tenten geplaatst en alles werd versiert met ballonnen en Amerikaanse vlaggetjes .

De tuin was tegen 20.00 uur avonds klaar.

We hadden gemeld dat het startpunt zondagmorgen op 14 mei om 10.00 uur geopend zou zijn, dus hadden wij zelf afgesproken om tegen 9.15 uur daar aanwezig te zijn om de deelnemers goed op te vangen.

Toen wij om 9.15 uur op de locatie aankwamen wisten we niet wat we zagen het hele terrein stond zwart van de motoren de ene nog mooier dan de ander we keken onze ogen uit, en ook enkele trike rijders waren gekomen, dit was een ongekend emotioneel moment.

Toen de toertocht om 11.30 uur begon waren we met maar liefs 91 motoren, 27 passagiers en 4 trikes een geweldige opkomst.

Na de toertocht was er een heerlijke bbq met live muziek waar ook alle bewoners van de geestelijke zorgboerderij De Hosthe bij aanwezig waren.

Tijdens de bbq kwam Willie Oosterhuis een oude bekende van RTV Oost op het podium om de check te overhandigen.

Hiervoor werden alle bewoners van de geestelijke zorgboerderij op het podium geroepen en werd er onder een hard trommel geluid het bedrag van maar liefs € 2395,00 op de check geschreven.

Een geweldig mooi resultaat.

Tijdens deze prachtige dag kregen wij van heelveel  deelnemers te horen dat dit een geweldig mooi en goed geregeld evenement was en dat we daar zeker mee door moesten gaan.

Zo kwam er van iets wat we feitelijk maar een keer voor de zorgboerderij zouden doen een prachtig evenement op de benen. “Rijden voor Geluk”

Het 2e jaar zondag 27 mei 2018 hadden wij maar liefs 2 goede doelen.

Dat waren Sharon4Energie en Stop Armoede 053 beiden hebben maar liefs € 1400,00 in ontvangst genomen.

Deze keer waren er 87 rijders en 19 passagiers opgekomen.

Het 3e jaar was de Stichting Twentse Wens Ambulance ons geluksdoel.

Omdat er steeds meer vraag kwam van deelnemers die van ver moesten komen of het mogelijk was om op onze locatie te overnachten, zijn we verhuist naar een nieuwe locatie waar het mogelijk is om hier gehoor aan te geven.

Mede hierdoor is het ontstaan dat wij van “Rijden voor Geluk”een 2 daags evenement hebben gemaakt.

Zaterdags hebben wij de opbouw van de tuin gedaan, die om 13.00 uur open ging voor de mensen die kwamen overnachten in hun tentje, caravan of camper.

Avonds hebben we er samen een gezellige avond van gemaakt met een kampvuur ,muziek en uiteraard heerlijke hapjes en drankjes.

En op de zondagmorgen 19 mei 2019 hebben we met ruim 40 personen uitgebreid ontbeten voor slechts € 10, pp.

Toen wij na het ontbijt tegen 9.15 uur naar buiten zijn gegaan hoorden wij uit verschillende hoeken het gebrul over de weidelanden al aan komen.

De weergoden hadden goed weer voorspelt mede hierdoor was de opkomst enorm maar liefs 162 rijders en 35 passagiers waren naar Rekken afgereisd.

Tegen 10.00 uur kwam de Twentse Wens Ambulance met daarin een patiënte die helemaal dol is van motoren, maar helaas vanwege haar ziekte zelf niet meer kon rijden.

Voor haar werd deze 3e editie van “Rijden voor Geluk” echt van wens naar werkelijkheid.

Ook de televisie, en plaatselijke krant was er deze dag bij en hebben verschillende interviews en foto`s en filmpjes gemaakt.

Iets anders dan normaal werd er deze keer tijdens de bbq een tussen check overhandigd aan de Stichting Twentse Wens Ambulance, dit omdat de Pathmos meimarkt uit Enschede ook mee deed met de inzamelactie ,maar die werd een week later pas georganiseerd.

Vandaar dat wij een week later op zaterdagmiddag samen met de Stichting Twentse Wens Ambulance op de Patmos meimarkt het eindbedrag  van maar liefs €4150,00 op de check konden schrijven .

Dit is toch een geweldig mooi resultaat.

Op 17 juni 2019, was het officiële moment aangebroken.

Wij zijn toen op bezoek geweest op nieuwe de locatie van de Twentse Wens Ambulance in Hengelo.

Waar wij in het bij zijn van het complete bestuur aan hun penningmeester het bedrag hebben overhandigd dit was een fantastisch en vooral emotioneel moment.

Ook hebben wij een rondleiding gehad en is ons nogmaals goed duidelijk geworden waar deze stichting mee bezig is , ze verdienen allemaal een gouden hart.

Ruim 80 vrijwilligers doen met zo veel liefde zo goed werk door mensen die ongeneselijk of Langdurig ziek zijn een onvergetelijke dag te bezorgen door passend vervoer te bieden dat is onbetaalbaar voor zowel de patiënten,maar ook hun families.

Wij hebben toen aan het bestuur gevraagd wat hun er van zouden vinden om ook in de toekomst “Rijden voor Geluk” voor deze prachtige stichting jaarlijks te blijven organiseren en wederom sloeg de emotie toe.

Ze vonden dit een geweldige mededeling.

Samen hebben wij afgesproken om in de toekomst van “Rijden voor Geluk”Stichting  WensAmbulance Oost-Nederland  een onvergetelijk jaarlijks evenement te maken voor jong en oud en van wens tot werkelijkheid.

"Rijden voor Geluk"2017

"Rijden voor Geluk"2017 Heeft Geestelijke zorg boerderij de Hosthe € 2395,00 in ontvangst genomen.

"Rijden voor Geluk"2018 was jij er ook bij ?

Rijden voor Geluk 2018 hebben Sharon4Energie en Stop Armoede 053 beiden € 1400,00 in ontvangst genomen.

"Rijden voor Geluk"2019 voor de Stichting Twentse Wens Ambulance

"Rijden voor Geluk"2019 heeft de Stichting Twentse Wens Ambulance €4150,00 in ontvangst genomen.